Over Sacha

Mijn eigen verhaal begon ooit in het Gooi. Na omzwervingen in Zuid Amerika, Groningen en Amsterdam, keerde ik aan het begin van mijn twintiger jaren terug naar mijn bakermat. De liefde voor reizen bleef. Ooit trok ik een half jaar over het Afrikaanse continent en nog steeds ben ik graag onderweg.

Schrijven doe ik sinds ik deze vaardigheid op de lagere school onder de knie kreeg.  Kinderlijke fantasieverhalen, later gevolgd door opstandige dagboeken en gedichten uit het diepst van mijn ziel. Toen mijn leraar Nederlands in 3VWO vroeg of mijn opstel in de jubileum-schoolkrant mocht, wist ik het zeker: hier wilde ik verder mee.

Toch liep het anders en waren er perioden waarin het schrijven in mijn leven op een laag pitje stond. Of zich uitte in een andere vorm: wetenschappelijke beschouwingen in het kader van mijn studie Nederlands, artikelen en het kroonjuweel: de scriptie.

Sinds een aantal jaren is er weer ruimte voor verhalen en tijd om die op te schrijven en te delen. Mijn debuutbundel verscheen eind 2014. In 2015 was ik één van de winnaars van de NPO verhalenwedstrijd en in 2016 rondde ik mijn opleiding aan de schrijversvakschool in Amsterdam af. In november 2017 verscheen mijn roman, ‘Niet met Opzet’.

Ik ben benieuwd naar jouw reactie en jouw verhaal. Want uiteindelijk zijn het onze verhalen waardoor we niet alleen onszelf leren kennen, maar ons als mensen met elkaar verbinden.

7 reacties op Over Sacha

 1. Peter zegt:

  Zojuist volger geworden. Zeer benieuwd!

  Like

 2. Pingback: Sacha Voogd - Niet met opzet door Mieke Wijnants Recenseert

 3. Eus Wijnhoven zegt:

  Interessante inleiding, Sacha. Wellicht leuk om in de toekomst ook eens bij Van Ouds in Delft je verhaal te komen doen.

  Like

 4. Pingback: De man op de hei van Sacha Voogd - www.bookstamel.com

 5. Pingback: Evi door Sacha Voogd - www.bookstamel.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s